Dryzone - doeltreffend voor optrekkend vocht

Logo Dryzone

Dryzone is een zeer doeltreffende oplossing voor optrekkend vocht. De Dryzone methode is snel, schoon en effectief.

 

  • Snel aan te brengen
  • Geconcentreerde formule
  • Weinig risico bij aanbrengen
  • Lekken en verontreiniging nagenoeg uitgesloten
  • Berekenbaar verbruik
  • Verwerking vereist geen elektrische injectiepomp
dryzone


Het probleem

Optrekkend vocht in muren zorgt op de lange termijn voor schade die de levensduur van uw gebouw nadelig beïnvloed. Gezondheidsklachten door te hoge luchtvochtigheid, zouten en schimmels zijn het gevolg.

Optrekkend vocht laat zich niet bestrijden door op het oppervlak een speciale verf of coating aan te brengen. Aangezien het vocht daardoor wordt “opgesloten” in de muur zal het schadeverloop daardoor juist sterker zijn in plaats van afnemen. De Dryzone methode is snel, schoon en effectief.

Dryzone is een nieuw revolutionair product voor de bestrijding van optrekkend vocht. Dryzone bestaat uit een waterafstotende crème met een zeer hoog gehalte werkzame stof die, om de milieubelasting te minimaliseren, is verpakt in folieverpakkingen van 600 ml.

Logo Dryzone
De Dryzone-crème wordt met een eenvoudig handkitpistool in een rij boorgaten aangebracht, die in de onderste lintvoeg geboord worden. Na het aanbrengen wordt Dryzone, door het in de muur aanwezige vocht op-gelost en mee getransporteerd in de capillaire openingen (poriën) van zowel de steen alsook van de voeg. In deze openingen zal Dryzone zich uitharden tot een waterafstotende hars.
Dryzone heeft ten opzichte van de traditionele chemische injectiemethoden aanzienlijke voordelen:

• Snel te verwerken. Geen dubbel boren, geen wachten tot vloeistof onder druk binnendringt.
• Eenvoudig te verwerken. Nauwelijks mogelijkheden voor foutieve verwerking.
• Geconcentreerde formule (meer dan 60% werkzame stof) de muur wordt niet onnodig belast door het inbrengen van extra vocht.
• Weinig risico bij het aanbrengen. Niet bijtend, niet ontvlambaar en geen injectie onder druk.
• Verlies door lekkage en verontreiniging praktisch uitgesloten. Met Dryzone heeft men niet het risico dat het materiaal door scheurtjes wegloopt in de spouw.
• Berekenbaar verbruik. De benodigde hoeveelheid Dryzone is vooraf eenvoudig te berekenen.
• Verwerking vereist geen elektrisch gereedschap. Dryzone kan worden verwerkt op plaatsen zonder stroomaansluiting.


Uitstekende eigenschappen

Dryzone is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. Honderden testen met verschillende samenstellingen hebben als optimaal resultaat Dryzone voortgebracht. Vergelijkingsproeven bewijzen dat Dryzone aanzienlijk beter en betrouwbaarder resultaat tegen optrekkend vocht biedt dan traditionele chemische injectiesystemen

Dryzone

Door gerenommeerd instituut getest

Dryzone is op zijn geschiktheid getest door het (Engelse) staats instituut BBA (Britisch Board of Agrément). (BBA certificate No 97/3363)

Het milieu

Dryzone is samengesteld met oog voor het milieu. Door de hoge concentratie van werkzame stoffen hoeft minder materiaal in de muur ingebracht te worden. De verpakking en daarmee de afvoer is tot een minimum beperkt.

Dryzone is gebaseerd op siliconen, die uit kwarts gewonnen zijn en verwerking vinden in de vervaardiging van verschillende producten, van medische instrumenten tot cosmetica en afdichtingsmaterialen.

Dryzone wordt op waterbasis vervaardigd en is vrij van oplosmiddelen.


Dryzone is verpakt in folieverpakking van 600 ml., welke per 10 stuks verpakt zijn in een kartonnen doos.

Koel, droog en vorstvrij bewaren.


Klik hier voor de Dryzone Toepassingshandleiding.